Systemisch Coachen

Heb je het idee dat je niet helemaal lekker in je vel zit maar weet je niet waardoor dat komt? Misschien voel je je onrustig of minder productief in het dagelijks leven. Of heb je last van een té groot verantwoordelijkheidsgevoel waardoor je er last van hebt. Lukt het je niet om de vervolgstappen te zetten in je werk zonder dat daar een aanleiding voor is?

De oorzaak van deze onprettige gevoelens kunnen ver terug gaan. Een (onveilige) situatie in het verleden, ervaringen opgedaan tijdens je jeugd en de plaats die je inneemt in het gezin waar je vandaan komt. Overtuigingen uit jouw vroege jeugd die je als waarheid aangenomen hebt. Wat ben je als kind tekortgekomen en probeer je alsnog van de buitenwereld te ontvangen? Het heeft allemaal invloed op de mens die je nu bent. En waar je nu dus hinder van ondervindt. Denk dan eens na over systemische coaching.

Generatiefoto 4 generaties

Wat is systeem coaching?
Systemisch coachen is een benadering van coaching die zich richt op de relaties en interacties tussen de verschillende systemen waarvan jij deel uitmaakt. Je kunt hierbij denken aan je familie, de organisatie waar je werkt, het bedrijf dat je runt of een gemeenschap zoals een sportvereniging. Het uitgangspunt is dat deze systemen invloed hebben op jouw welzijn en gedrag en dat het identificeren en begrijpen van deze invloeden kan leiden tot positieve veranderingen. Het helpt je om gedrag te vertonen waardoor jij je verder kunt ontwikkelen en kan groeien. 

Dit levert het je op:

  • Inzicht in patronen van denken en doen
  • Oude wonden helen waardoor je kunt groeien
  • Persoonlijke groei en ontwikkeling

Dit is wat je kunt verwachten als je je door mij laat coachen
Om een eventueel gevoel van slachtofferschap op te geven, moet je eerst slachtoffer zijn geweest. Hiervoor maken we in onze sessies ruimte om vervolgens te werken aan de overtuigingen (schema’s) wat is nog helpend en wat niet. Wij gaan samen werken aan het ontdekken van patronen, dynamieken en onderliggende factoren. 

Je bent welkom in mijn praktijk in Arnhem. Als online je meer aanspreekt, is dat ook mogelijk.

Neem contact met mij op zodat we jouw mogelijkheden voor groei kunnen bespreken. 
Klik hier om contact op te nemen

Familieopstelling
Zit je vast in bepaalde patronen of problemen in je leven en kom je niet verder met traditionele therapie of alle goedbedoelde adviezen? Dat kan te maken hebben met je verleden. Onverwerkte trauma’s, emoties en overtuigingen die door het familiesysteem ontwikkeld zijn. 
Familieopstellingen helpen je bij het visueel maken van de onderlinge relaties en te werken aan het ontdekken van patronen, dynamieken en onderliggende factoren van je belemmeringen. 

Wat is een familieopstelling?
Voor een familieopstelling is het niet noodzakelijk dat je je familie meebrengt naar onze coaching sessies. Met behulp van pionnen die mensen vertegenwoordigen help ik je bij het maken van een visuele representatie van jouw familiesysteem. Iedere pion, ieder mens neemt zijn plaats in dit systeem in. Jij bepaalt waar deze mensen staan. Daarmee verken je verborgen dynamiek en conflicten binnen jouw familiesysteem en worden gedragspatronen of overtuigingen ontdekt die onbewust van generatie op generatie zijn doorgegeven.

Dit levert het je op:

  • Je pakt de onderliggende problemen op een krachtige manier aan
  • Erkenning voor je gevoel 
  • Acceptatie van het verleden
  • Een boost in je persoonlijke groei